http://api.qrserver.com/v1/create-qr-code/?data=http%3A%2F%2Fwww.slade-decades.com%2F&size=250x250

Slade Decades 1966...

2017 December

Radio Suomi (Finland): The best Christmas rock 2017

SLADE - Merry X-mas everybody  27.57% 
JOHN LENNON - Happy Xmas (war is over)  12.15% 
HASSISEN KONE – On jouluyö nyt laulaa saa  7.79% 
JUICE LESKINEN – Sika  7.63% 
ELVIS PRESLEY - White Christmas  7.32% 
LEEVI AND THE LEAVINGS - Jossain on kai vielä joulu  7.17% 
THE POGUES (feat. KIRSTY MACCOLL) - Fairytale of New York  5.14% 

 

"Everyday" played 62 times on Radio Nostalgia in 2017! 92 times in 2016, 48 in 2015...

 

https://yle.fi/radio/radiosuomi/aanesta_paras_joulurock/9943086

 

Slade's Don Powell returns to Wolverhampton to mark special anniversary

Express & Star 13.12.2017:

 

"They grew up on the same Black Country housing estate.


And Slade drummer Don Powell proved he has never forgotten his roots by returning to Wolverhampton to mark a special anniversary with an old friend.

 

Don dropped in at One Way Music’s premises in the city centre to add of a bit of showbiz glamour to Mike Brookes’ celebration.

... Don diverted from Slade’s UK tour to mark the 35th anniversary celebration with his old pal from Bilston.

 

Mr Powell told the Express & Star: “There were quite a few of us from our school who went into the music business, including Mike and I – we were obviously in different bands but we’ve kept in touch over the years.

...

“Slade are on tour in the UK at the moment and we’ve got a few days off, so I came up from Great Yarmouth on Monday to cheer Mike on. I always pop in, say hello and have a cup of tea.”

 

The store opened earlier this year in Salop Street. Mr Brookes said: “He’s still the same kid at heart that I went to school with. He’s a genuinely good bloke.”

 

More on Don's own website: http://www.donpowellofficial.com/

 

Don with Slade at Robin 2, Bilston 15.12.2017 - sold out

 

https://www.expressandstar.com/entertainment/2017/12/13/slades-don-powell-returns-to-wolverhampton-to-mark-special-anniversary/

 

Slade gigs 2018

Couple of Slade concerts for Moni and me in 2018:

 

2.6.2018 Greiz, Germany: Nacht der 70er

 

1.8.2018 Pori, Finland: Kirvatsin Jytä

 

Porin Kirjurinluodolla soi joskus oikeakin musa eikä vain keskenkasvuisten jatsi-paskaa. No, 1.8. äärilaidasta toiseen kuitenkin: Slade ja Matti & Teppo!

 

Porispere 3.-5.8.2017: Eläkeläiset ("Humpataan vaan" - "Cum On Feel The Noize":  "mummo, mummo, mummooo..."), Exploited - punkin Slade, Michael Monroe (Hanoi Rocks) Slade-fani

 

Slade Poriin elokuussa 2018

"Englantilainen rockyhtye Slade perustettiin jo vuonna 1966. Slade oli huippukaudellaan maailman kaupallisesti menestyneimpiä yhtyeitä. Glam rockin pioneeri on vaikuttanut laajaan kirjoon pop- ja rockakteja aina The Clashistä, Kissiin, Twisted Sisteriin, Def Leppardiin, Nirvanaan ja Oasikseen.

 

Sladen tunnetuimpiin kappaleisiin lukeutuvat muun muassa jättihitit Mama Weer All Crazee Now, Cum On Feel The Noize, Merry Xmas Everybody, Far Far Away ja Run Runaway. Nykyisessä kokoonpanossa vaikuttavat alkuperäisjäsenet Dave Hill ja Don Powell."

 

"Messuhallin keikka 1973 meni ohi, josko nyt näkisin bändistä muutakin kuin kultahileet?"


Satakunnan kansa/Pirkko Aalto 8.12.2017:


"Keikkapäivä oli 5. marraskuuta 1973. Vieläkin ketuttaa.

 

Saman vuoden tammikuussa Briteissä julkaistiin single "Cum On Feel the Noize". Minusta tuli antaumuksellinen Slade-fani.

 

Oli aivan sama, vaikka jytäkundit ja -gimmat pitivät Sladea purkkana. Räminä oli räminää ja hyvä niin. Sladest-lp sopi nätisti Uriah Heepin Salisburyn päälle onnettoman matalassa levykasassani.

 

Syksyn mittaan alettiin juoruta, että Slade tulee Suomeen. Vanhempien pehmittämistä oli turha edes aloittaa. 14-vuotias kemiläistyttö ei todellakaan saanut rahaa keikkaan eikä junalippuun hotellista puhumattakaan.


Rovaniemellä oli toisin. Hyvän ystävän serkkutyttö asui siellä eikä perheellä ollut pula rahasta.

 

Tyttö suuntasi kavereidensa kanssa yöjunalla Helsinkiin. Olen edelleenkin täysin varma siitä, että lupa vanhemmilta heltisi lievästi sanoen puutteellisilla tiedoilla. Veikkaan, että serkku syötti tarinan Pohjoismaisten partiolaisten marrasjamboreesta tai Tukioppilasyhdistyksen kulttuurimatkasta pääkaupungin pointillistien perustavaan kokoukseen.

 

Kademielellä ei ollut rajaa. Haukuimme rovaniemeläiset alimpaan purkkapopkastiin. Olivat kaiken lisäksi vielä vosoja (ylpeitä), vistoja (erittäin ärsyttäviä) ja haukkuivat Kemiä Perämeren punaiseksi persreiäksi. Toivoimme, että keikka peruuntuu. Kävisi heinäkengille samoin kuin Sweet-faneille Tervolan kaarihallissa. Siellä jäi "Poppa Joe" kuulematta, kun bändi jäi vätystelemään jonnekin Oulun tienoille.

 

Joululomalla jo hävetti. Kyllä mekin Sladesta pääsimme nauttimaan. Tai pitäisikö sanoa Sladen rippeistä.

 

Sladen pukeutuminen oli säihkettä, välkettä ja kimalletta. Se, mitä kankaalla ei pystytty tekemään, korvattiin kultahileillä.

Hileitä oli siroteltu erityisesti Dave Hillin legendaariseen pottamallin otsatukkaan. Hillin heiluessa hileet lensivät pitkin lavaa ja lattiaa. Arvatkaa kuka keräsi niitä muovipussiin lavan edessä?

 

Me köyhät kemiläiset saimme Dave Hill -hileitä pikkurillin kynnen verran per tyttö. Pääosan säihkeestä serkku myi kovaan hintaan rovaniemeläisille faneille. Meistä se oli niille aivan oikein.

 

Revanssini koittaa Kirvatsin jytässä elokuussa 2018. On totta, että mitään hyvää ei odota koskaan liian pitkään. Olenhan vasta 59-vuotias, kun "Cum On Feel the Noize" kajahtaa Porissa. Eihän tähän mennyt kuin 45 vuotta!"

 

Kommentit (2)

❞ Juhapoikaporista


Olipas ihana kirjoitus. Voin hyvin samaistua tuohon Pirkon odotuksen tunteeseen. Itse odotin englantilaisen New Order-yhtyeen keikkaa 36-vuotta, kunnes 2016 Flow-festarilla olin melkein eturivissä. Vieressä ollut 19-vuotias nuoripari katsoi hieman pitkään kun kerroin odotuksen pituudesta. Kerran nuoruudessa kolahtanut ei unohdu koskaan."

 

❞Nimetön


Mahtavaa, upeeta! Todellinen varhaisnuoruuden nostalgiakeikka tulossa. Ei ollut Poristakaan mitään mahdollisuutta päästä aikoinaan Sladen keikalle, kasettimankkuun oli tyytyminen. Onneksi linja-autoaseman rakennuksessa oli Rautakirjan lehtimyymälä, jossa myytiin brittiläisiä nuortenlehtiä, niihin säästettiin kaikki taskurahat ja pysyttiin ajan hermolla. Nyt oli ihan pakko kuunnella ja katsoa Sladen riemukas Merry Xmas Everybody YouTubesta, se sai tämän 59-vuotiaan vallan herkistymään, elokuussa tavataan!"

 

https://www.satakunnankansa.fi/mielipide/slade-poriin-elokuussa-messuhallin-keikka-1973-meni-ohi-josko-nyt-nakisin-bandista-muutakin-kuin-kultahileet-200589385

 

http://kirvatsinjyta.fi/